måndag 14 juni 2010

Veckan började med att städa efter Reinfeldts flytt! Han bor nu i ett hem på landet, med en äldre katt-kompis om jag minns rätt. Vi kommer att sakna honom! Det var konstigt tyst på morgonen, det brukar vara Reinfeldt som välkomnar en med sitt jamande när han kräver att få släppas ut på rast.

Vi kunde höra desperata jamanden från karantän rummet, där sitter katter tillfälligt tills de blir tex vaccinerade, och vi fick hälsa på nya katten Mickel.

En gul och vit snygging som väldigt gärna myste och buffades. Han ska till veterinären idag för att kolla till sitt kastrations sår som har svullnat lite. Många tänker inte på hur mycket pengar vi faktiskt lägger ned på katterna. Att adoptera en katt kostar 900 och många tycker att det är väldigt dyrt.
Då ska de veta att genomsnittskostnaden för oss per katt är långt över 900kr, många är i bedrövligt skick när de kommer in.

Vissa katter har kostat oss väldigt mycket pengar. Eftersom vi har tagit hand om katterna och har det fulla ansvaret så ställer vi alltid upp till 100%, precis som en vilken kattägare som helst. Och det har räddat många katter.

T.ex. Elwood, en söt liten kattkille på ca fyra månader som fångades in vid Studenternas IP i Uppsala i november 2008. Elwood, hans syster och mamma hade levt där under en skateboardramp under hösten. Efter en tid hos oss visade det sig att Elwood hade en medfödd defekt, patellaluxation, i sina båda bakben. Det innebär att knäskålen rubbas ur sitt normala läge, katten går ostadigt och behöver en mycket dyrbar operation för att kunna leva ett normalt liv.
Vi vill återigen uttrycka vår innerliga tacksamhet till er som ställde upp för Elwood med medel till hans operation. Vi fick in 24 000 kr! Tack vare ideella insatser från ortoped Dan Grill och Uppsala Veterinärmottagning fick vi i slutänden väldigt mycket pengar över. Dessa använde vi till en fond (Elwoods fond) för skruttiga katter som krävde veterinärvård utöver det vanliga. På så sätt har vi kunnat åtgärda bäckenfraktur på en påkörd årsgammal katt, opererat katten
Skates öron och många andra nödvändiga åtgärder som annars kanske inte hade varit möjliga. Elwood hälsar att han lever sitt kattliv som en nöjd, glad och aktiv katt. Idag är han adopterad och uppfostrar två stora hundar i sin nya familj.

Polly och Wasabi tog inte Reinfeldts flytt särskilt hårt, de blev överlyckliga när de insåg att de nu står först i kön för att få bli utsläppta på rast.
Polly for runt med svansen som en flaskborste och lekte på sin möbel som vi ställt i korridoren.

Det är svårt att fånga en lekande Polly på bild...

Armand deltog aktivt i vår lunchrast, att jag hade fisk i matlådan kan väl inte ha något med det att göra?Jag hade hursomhelst Armand i knät, och i maten, men vem kan säga nej? Vi hände ut en elementsäng i korridoren och lade honom i den och han låg där och myste i över en timme.
1 kommentar:

  1. Vilken fin blogg! Så roligt att läsa! :)

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar!