måndag 21 juni 2010

En ny härlig vecka har börjat!

Jag tog en runda och hälsade på alla katterna imorse, nykomlingen Gandalfo jamade bedjande och strök sig bot boxnätet. Han box var inslagen, som ett paket ungefär - förklaringen fick jag av min kollega. Gandalfo är inte alls förtjust i andra katter. Och av någon anledning känner de andra katterna av detta och är extra nyfikna och påflugna. Särskilt Armand gick till Gandalfos box och glodde genom en liten glipa mellan filtarna tills stackars Gandalfo nästan slog knut på sig av obekvämlighet.

Tur att Gandalfo bara ska vara här en vecka tills hans jourhem är hemma igen :) Jag trodde förresten att han var svart och vit, ser ut så på bilden på hemsidan, men han är grå och vit. Lite extra tjock och mjuk päls också, och ljusa vackra ögon.

In till Mikkel gick jag också, han har fått slippa tratten nu en stund för såret ser så bra ut. Han var överlycklig, det var han i och för sig med tratten också, när jag kom in till honom. Han liksom slår tassarna runt benet på en och kramar samtidigt som han luktar och gosar med en. han hade inte ens ro att äta, att gosa var mycket trevligare tyckte han.

Sydney satt och plirade på oss med sina nyfikna ögon och hon är så söt för hon lägger huvudet på sne när hon tittar på en. Så fick hon nosa ordentligt på handen, det gillar hon, hon liksom dammsuger den väldigt grundligt med nosen.

Ikväll väntar vi en mamma katt med fyra 6 veckor gamla kattungar. Karantänen där de får bo ett par dygn innan de slussas vidare görs i ordning med "kattungevänlig" inredning.

Säsongen börjar dra igång nu på riktigt, gravida honkatter, honkatter med ungar, övergivna ungar osv. En och annan sönder riven hankatt dråsar in också. Vår största brist nu är jourhem, vi har verkligen ingenstans att göra av katterna som behöver oss. Det är så fruktansvärt frustrerande.

Armand har fått ta en liten sväng till veterinären för en sista koll av hans öron, de var vid sånt fruktansvärt skick när han kom in men nu efter en hel del behandlingar och veterinärbesök börjar öronen bli bättre. Han fick ingen frukost för han skulle sövas så han var lite ledsen i morse :(

Nu ska jag gå ut i korridoren och titta till Gandalfo. Han sitter och lurar vid kontorsdörren och smiter in om man inte är snabb och fånga honom när man öppnar ;)

Ha det bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar!