torsdag 1 mars 2012Hej!

Nu äntligen kan vi börja öppna fönstren för att vädra utan att vi fryser ihjäl, och katterna är mycket förtjusta i att sitta och insupa vårdoften på fönsterbrädan. Småfåglarna vid fågelbollarna är också populära att spana på.
Under rasten brukar Gizmo vara i princip permanent placerad i bekväm ställning på fönsterbrädan ovanför elementet i korridoren. Där har han span över vad som händer och det är varmt och gott. Problemet är bara att vad Gizmo behöver på rasten är snarare ett Friskis och Svettis pass. Det är ett svårt uppdrag för våra volontärer, det dinglas med snören, rasslas med möss, bollar slängs fram och tillbaka i korridoren och jag lovar att våra volontärer motionerar mer än Gizmo.


Mynta verkar dock trigga igång honom och under några minuter hoppas och skuttas det innan han helt slutkörd återvänder till fönsterbrädan. Ni kan se en video längst ned där han river loss ordentligt med sin mynta leksak.Sessan är däremot lite mer pigg på bus, hon underhåller gärna sig själv men får hon tråkigt kommer hon svassandes och klagar över att vi inte vill umgås. För Sessan är en väldigt social dam som gärna gosar i knät eller slingrar sig runt benen. Sessan är nog mest förtjust i studsbollarna, de ska studsa högt, då är det som roligast.
Hon är också väldigt mån om sitt utseende och vill gärna bli borstad. Ofta tycker hon att vi inte är effektiva nog och vi får snällt hålla borsten still så att hon själv kan gnugga och gno mot den.
Griselda har fått vara demonstratörkatt i ett dokument om hur man ger katter medicin som vi ger ut till våra volontärer. Ett bildspel skulle visa hur man öppnar kattens gap och efter att både Duvel och Gizmo misslyckades med sin audition så glänste Griselda med en ängels tålamod. Jag fick snällt fixa och trixa, fumla med kamera och göra omtagning efter omtagning utan att hon protesterade det minsta.

När man upplever henne idag, som en otroligt gosig och flirtig tjej, är det svårt att föreställa sig den arbiggan som kom in i föreningen 2010. Hon bet, slog och ville inte alls ha med oss att göra. Jag minns hur jag försökte komma åt att klappa henne i boxen och hon bara fräste, slog och smet undan. Nu är det andra tider ;)Duvel, vår sammets svarta skönhet, ropar olyckligt efter uppmärksamhet inifrån boxen. Han brukar ha en på- eller av knapp, om han inte ropar på oss och klättrar runt som en apa i boxen så sover han sött ihoprullad som en fjärilslarv i sin hängkorg. Längst ned kan ni se en video på Duvel när vi busar i boxen och jag kittlar honom underifrån möbeln - störtkul tyckte han! Ni kan även se en video där han dricker ur sitt glas. Många katter gillar att dricka ur glas, kanske för att vattnet är helt färskt eller att det glittrar lite spännande? Jag la i en pingisboll som han blev lite konfunderad av, kissarna brukar tycka att det är kul när bollarna guppar runt på vattenytan.

Han blir så lycklig när han får komma ut på rasten, skjuten som en kanon springer han ut i korridoren. Vi lägger ut hans leksakstunnel och hans andra leksaker, han tycker också att det är helfestigt när vi lägger ett lakan över en stol. Då kan man smyga, krypa in och leka under tyget.
Här ligger Gaston och Gruffan och gonar sig, är de inte söta? De är fortfarande något obekväma med närkontakt. Gaston ligger kvar när man klappar och börjar nog förstå att det kan vara riktigt skönt. Gruffan är svårare att komma inpå men när man väl får klappa så njuter hon för fulla muggar. Hoppas vi får lite extra tid att jobba med dem för vi är nog nära genombrottet.

Det var det hela för den här gången, hoppas vi hörs snart igen!

Hälsningar Miranda och katterna på katthemmet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar!