torsdag 10 maj 2012


Hej på er!

Tyvärr har inläggen här blivit allt glesare, vi är allt mer aktiva på föreningens facebook sida http://www.facebook.com/uppsalakatthem  ,men för er som kikar in här då och då tänkte jag skriva lite om katten Niki Lauda som har en gripande historia:

Niki Lauda
För ungefär 4 år sedan föddes en liten hankatt, vit och grå. Vad som sedan hände i hans liv är okänt, vad vi vet är att han sedan vintern 2008 bott i området Norby. Den lilla kattungen växte upp till en stor och ståtlig hankatt. Med åren fick han slåss för sin överlevnad, brist på mat och skydd sätter sina spår.  Ett par vänliga människor uppmärksammade den härjade kissen och man började ställa ut mat till honom. Under den kalla vinterns byggdes till och med ett alldeles eget litet isolerat hus till honom.

Tyvärr blev kölden allt för hård och skador efter slagsmål allt värre, utfodringsplatsen bar allt oftare spår av färskt blod.
Till sist kunde vi ta in honom i vår förening och han fick namnet Niki Lauda. Niki fick alla sina sår omsedda, av öronen är det bara två trasiga flikar kvar utav. Han blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Den första tiden fann han världen inomhus både spännande och skrämmande. Han var lite osäker på vad vi människor ville honom men med tiden och med hjälp av ett kärleksfullt jourhem så upptäckte han hur skönt det var att gosa och vara nära oss. 


Idag fortsätter Niki att göra fler framsteg men han är fortfarande en lite känslig kille och om han hör ett högt ljud så fräser han lite, inte för att hota oss utan bara för att tala om att han blev lite rädd. Många är vi som blivit berörda av Nikis historia och när man möter hans blick vet man att alla katter förtjänar en andra chans.

Fler historier om föreningens katter kan ni läsa på vår hemsida www.samvetet.com.

Hjälp oss att hjälpa fler katter som Niki Lauda!
Just nu är vi i stort behov av ekonomiskt stöd.
Sätt in er gåva på PG 210613

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar!