tisdag 13 september 2011

Brev från Rock och Ivan

Vi har även fått en hälsning från Rock o Ivan, som jag också skrivit om tidigare. Vi var måna om att de fick ett hem där de kunde få utlopp för all den energi som de hade i kroppen, och de verkar inte kunna fått ett bättre hem:

Hej!

Här kommer lite nya bilder på pojkarna, som ett försök att illustrera det ”uteliv” de haft sedan slutet av juli. Det har gått superbra att ha dem ute, och det märks hur de njuter av allt vad omgivningen på landet kan erbjuda!

Första dagen var Ivan väääldigt skraj, men när jag satte mig på brotrappen med dörren öppen så vågade han ta några steg ut innan han blev rädd för något och kvickt stack till tryggheten i hallen/min famn. Men för varje utfärd vågade han lite mer (det var ju spännande!), så redan efter ett par dagar vågade han sig iväg själv några timmar åt gången. Dörren stod på vid gavel hela dagarna de första två månaderna, men redan efter ett par veckor hade en rutin satt sig, där de var ute hela dagarna och efter middagsmaten var det inomhus-tid tills nästa morgon.

Rock hade i stort sett inga bekymmer alls, han var nästan odrägligt mallig över hur mycket tuffare än Ivan han var i början. Och vad gäller hans toalettrutiner så har de ”försvunnit”, sen de började gå ut står toaletterna i stort sett orörda.


Med tiden har de fått lite grann 2 varsina uteliv.

Ivan drar iväg långa stunder på dagarna, och ser alltid ut som han är ”på uppdrag/har bråttom” när han kommer förbi för att säga Hej (vilket han alltid gör 2-3 ggr/dag). Tills man pratar med honom, då vill han upp i famnen en stund för att pussas & kramas innan han måste dra vidare. Kommer hem med ca ett byte per dag, hittills har vi fått njuta av ödlor, möss, sorkar, fåglar och nån råtta. Han är så snäll som ser till att vår brödföda är säkerställd. Han är nämligen rätt dålig på att fullfölja sin jakt, utan släpper dem gärna till Rock eller oss att jaga ifatt och ta hand om. Honom behöver vi också ofta ropa in på kvällarna, och efter middagen vill han alltid ut igen. I ca 15 minuter, sen kommer han på att han nog är rätt trött och går upp och lägger sig och gosar järnet med oss.

Rock håller sig mera kring oss när vi är ute. Han vill gärna ”hjälpa till” med våra diverse projekt och pratar mycket under tiden och är vi inne kommer han ofta och frågar oss om vi inte vill gå ut. Han har också själv koll på när man ska gå in för kvällen, och springer sen upp i soffan för att invänta mys och beundran från oss. Han har också blivit kungen av att ”ta hand om” flugor/nattfjärilar etc som kommer in i huset.

De har dock kvar sina lekstunder, rätt var det är kommer två streck över tomten när de jagar varann (de turas också ofta om att vara den jagade, så att det blir rättvist liksom)

Känns som en ganska begränsad sammanfattning av hur vi har det i vår familj, men det är svårt att beskriva hur härligt vi har det tillsammans med pojkarna utan att det blir en mindre roman!

Tack igen, vi är så glada att ha dem i vår familj!!

//Nina & Anders

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar!