onsdag 6 juli 2011


Hej på er!

Innan jag åker iväg på semester vill jag bara berätta lite om några av katterna på hemmet. Låt oss börja med Lucky, en riktig mjukis som älskar sällskap. Lucky vill ha någon som ägnar honom mycket uppmärksamhet, på katthemmet brukar det räcka med ett försynt jamande och en trånande blick för att man ska ta sig tid för den här lilla godbiten. Han är väldigt snäll och kan vid första anblicken te sig som en väldigt lugn och stillsam katt, men skenet bedrar... Han är väldigt lekfull och blir riktigt till sig om han får kattmynta, det kan ni se nere på en av filmerna.
Lucky är väldigt, väldigt vacker, hans mage är mjuk, lurvig och beige med fläckar och man vill bara pussa på den! Han ögon är intensivt gröna och hans blick är alltid lika fängslande. När kameran kommer fram är han alltid lika duktig på att posera :)
Grabbarna bus, Stilton och Chevré, flyttade ganska nyligen. En katt kan aldrig ersätta en annan men där grabbarna bus tidigare bott bor numera....fröknarna bus. Maja och Molly.

Molly är en liten långhårig tös, jag är nästan helt övertygad om att hon, i likhet med de allra flesta andra just långhåriga honkatter, är fullt medveten om sin egen söthet. IMG_5828 (648x800).jpg
Det finns nämligen en speciell vinkel, av mig döpt till söthetsvinkeln, som dessa katter är specialiserade på. Denna regel bygger på att huvudets (och ibland även kroppens) vinkel har en direkt koppling till kattens grad av söthet. Den största graden brukar åstadkommas genom att ligga skruvad halvt på rygg med huvudet upp och ned, gärna kombinerat med stora glittrande ögon.
Molly är en god utövare av denna sport. Hon ger en liten känsla av dum blondin men jag tror att hon är mycket smartare än vad hon utger sig för att vara. Molly är väldigt nyfiken, undersöker gärna alla skrymslen. Hon är också lekfull och slänger sig gärna som en vante efter leksakerna, ibland glömmer hon dock bort bakbenen.


Maja. Lilla fröken energi.IMG_5816 (800x623).jpgFör att på bästa sätt beskriva Maja ska jag härmed räkna upp följande regler som man ska ha i baktanke vad gäller båda dessa damer, du kan även räkna med att det är Maja som är ledaren och hjärnan i teamet.

1. Alla behållare innehållandes vatten kommer efter att du har vänt ryggen till inte längre innehålla vatten.

2. Alla vätskor (även skum) kommer att avsmakas.

3. En böjd rygg är en utomordentlig utkiksplats.

4. Favoritleken på katthemmet när rasten är slut är: Fågel fisk eller mittemellan.

5. Alla behållare kan med viss modifikation innehålla en katt.

6. Städning är en kul lek.

7. Du behöver aldrig mer köpa en flugsmälla.

8. Maja tillbringar ca 20% av sin vakna tid i luften.


Och till råga på allt, båda fröknarna är väldigt gosiga och snälla!

Jag vill också passa på och säga ett par ord om Tero och Zalar, en urmysigt grabbpar som gärna slappar, leker och tvättar varandra. De är nyfikna men ibland lite fega i nya miljöer och om det rör sig lite för mycket folk omkring dem. Zalar, bruntigré, kan nästan påminna om en stor kattunge, de är båda väldigt lekfulla och slingrar sig gärna som serpentiner runt benen på en. En mysig stund med magmassage är heller aldrig fel :) Ni kan se dem tvätta varandra på en av videorna längst ned i inlägget.IMG_4827 (800x600).jpg
IMG_4883 (627x800).jpg

Jag avslutar med att slänga in en video på "Tygkullen". Mamma Satin hittades mager och eländig utan ägare. Hon födde snart fem stycken ungar. Vem vet om varken mamma eller ungar hade levt idag om det inte vore för de människor som ställt upp och sett till att de fått skydd, mat, tillsyn och vård. Ungarna är idag lite mer än 2 veckor gamla.

Ha nu en riktigt trevlig sommar!
//Miranda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar!