onsdag 25 maj 2011

Grabbarna bus!

Hej!

Jag tänkte berätta lite om ett par kattgrabbar som för närvarande är inhysta på katthemmet. Den ena heter Rock, en svart och smidig uppenbarelse. Han förra ägare kunde inte ha kvar honom.

Den andra katten i detta par heter Ivan. Han är en stadig blyerts grå gosse med vita tecken. Ivan hade råkat ut för en olycka som ungkatt och brutit sitt käkben. Föreningen såg till att han blev opererad och idag är käken helt åtgärdad och han är som sagt en stor rejäl katt.

Rock och Ivan fann varandra i jourhemmet de bodde i tidigare, Rock var mycket lycklig över att äntligen få en kompis, en bror som tycker lika mycket om att leka och brottas som han!

Och nog är det fart på denna duo må ni tro. De är lite som Emil i Lönneberga - gånger två. Inte nog med att de är nästan helt orädda så är de även bra på att läsa av människor och alla som är nya blir testade i reaktionsförmåga och snabbhet. När man skulle öppna deras boxdörr för att servera mat försökte de genom gott samarbete ta sig ut, Rock siktade upp på axlar och hoppade över ryggen medan Ivan (som har en något lägre tyngdpunkt) for emellan benen. Det tog ett tag innan de fick respekt för oss och lystrade till ordet Nej. Åtminstone i den situationen.

Båda är atleter och tar sig gärna an klättring på inventarier. Då Ivan tog sig upp i ett utrymme som är förbjudet för katterna (kanske var det just därför han tog sig upp dit) försökte vi med allt för att få ned honom. Peta på honom med en kvast var som att försöka peta ned ett kassaskåp, att lite respektfullt hyssja rörde honom inte i ryggen. När vi stänkte vatten på honom bara tittade han smått förvånat på oss som om han undrade om vi inte var riktigt kloka. Det som tillslut var droppen var själva ljudet av en sprayflaska, det var lite obehagligt så han masade sig ned på godkänd nivå igen utan någon överdriven brådska.

Rock tar sig gärna upp högt, på bokhyllor, väggskåp etc. Där spanar han som ett bergslejon över sina ägor. Att sitta på någons axel är även det rätt så sjysst, han kan vara riktigt nöjd med att vara accessoar när man både står och går omkring.

Ivan är ju lite större men enligt honom är ingen famn för liten, det krävs bara lite mer styrka att bära runt honom men han är nöjd så länge det varar.
Båda kommer och hälsar glatt på främlingar och svansar runt benen, Ivan skulle kunna välta en treåring om han strök sig mot en.

När det blir tråkigt och ingen vill leka så har de en rätt så god uppfinningsförmåga. Rock knycker gärna lappar och Ivan roar sig med att peta ned kylskåpsmagneter och sen slå dem in under kylskåpet. De leker med allt från körsbärstomater till pennor.

Liksom två brorsor mäter de gärna varandras styrka genom brottningsmatcher, det kan gå lite vilt till men efter regn kommer solsken och de ligger helst och vilar tillsammans efteråt. Att ta kort på brottningsmatcherna är inte det lättaste för det är snabba vändningar....


Rock älskar att åla sig på golvet, kanske är det för att få extra uppmärksamhet för man kan inte låta bli att börja gosa med honom när han ser så söt ut.
Både Rock och Ivan är snälla, lätthanterliga och trygga. När vi haft större gruppbesök har tex Rock förtjust kört gos stafett mellan varenda en och Ivan lägger sig gärna tillrätta i minst ett knä.

Den som välkomnar dessa katter i sitt hem kommer aldrig ha en tråkig stund, de är underhållare av bästa klass! Kom gärna och hälsa på Rock, Ivan och alla andra katter på hemmet under våra öppet hus på lördagar mellan 10-14.

Och så får ni inte glömma vårt firande den 6e juni, då festar vi till det med en familjedag här på katthemmet då vi bjuder på fika och ordnar massa aktiviteter för stora och små, försäljning av smycken och loppis mm. Vi håller öppet från 10-15, varmt välkomna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar!