onsdag 28 juli 2010

Hej!

Tillbaka från semestern och full rulle från första stund! Flera katter har flyttat och jag är glad att jag sa ett ordentligt hej då till alla, vissa saknar man nåt så otroligt.

Men det är flera nya katter på katthemmet som jag vill presentera, först ut är Kajan! Hon har en speciell historia som förklarar hennes namn. Hon är inte döpt efter fågeln, utan pga att hon länge gick under namnet "Kaj-katten". Vi har en lastkaj utanför katthemmet där vi i senvintras upptäckte kattspår som ledde in under det skyddande taket. Vi misstänkte en hemlös katt och började mata, och maten försvann. Någon av volontärerna skymtade en suddig kattsiluett i vinterkvällen och efter ett tag ställde vi ut en fälla.

Det var då vi fick in Kajan, hon var mager och tovig i sin långa gråa päls och ingen ägare hittades trots annonsering. Okastrerad var hon ju också förstås, men tack och lov inga ungar i magen, hon var ganska ung.

Idag är Kajan helt återställd och en mycket piggelin dam, hennes päls är som den mjukaste plysh och hon är bedårande söt! Idag lekte vi med ett lekspö, hon älskar det, och gosar gärna upp i knät. Att ta kort på henne är inte det lättaste, det blir bara ett sudd av allt för hon kan knappt vara still en sekund, om hon inte ligger i knät och myser förstås.
I början när hon var alldeles ny var hon väldigt sällskaps sjuk och älskade att pussas! Hon fick inte nog och hennes rosa tunga var överallt, numera har hon lugnat sig men delar gärna ut kärleksfulla pussar när hon kommer åt.


Sen har vi Control, hon kom till oss med sina två ungar som döptes till Alt och Delite. Hon är en liten söt fröken som älskar att gosa och kela men hon vågar inte riktigt gå på upptäcktsfärder ännu. Jag brukar sitta inne hos henne och gosa på hennes favorithylla, hon får aldrig nog. Hon vill ha magen ordentligt masserad och hon tumlar omkring som en liten jordvält! Hon är faktisk en väldigt liten kisse, ser nästan ut som en kattunge.
Skalpmassage var, som ni ser nedan, även det en hit. Längst ned finns även en filmsnutt.
Sist men inte minst, Tjellvin. Ingfångad tillsammans med Tjellvar, Tjellman och Tjellbur. (det står om hur detta speciella infångande gick till i en tidigare inlägg om Tjellvar)
Han är ett riktigt muskelpaket, men är en riktig fegis! Han tycker att vi har det lite för stökigt och bullrigt på katthemmet, höga ljud får honom att rycka till och titta oroligt omkring sig. Men han är en mycket social och go kille och det ska bli kul att lära känna honom bättre!

Sen måste jag berätta om Sten, när jag åkte på semester var han fortfarande ganska inbunden och ville bara gosa i sin koja. Idag är han helt förändrad och svansar runt benen på en när man är inne hos honom! Han får inte nog av kel och han är så underbart charmig. Han är stor o rund o len och man blir så glad när en katt som han öppnar sig för en, den känslan, mina damer och herrar, är en av anledningarna till att jag jobbar på Uppsala Katthem!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar!