torsdag 9 december 2010

Vintertider är svåra tider

Hej alla därute!

Det finns ständigt arbete att göra på ett katthem och denna höst/vinter är inget undantag. Jag beklagar att mina inlägg blir färre men jag ska försöka lägga upp fler bilder och videor framöver.

Kylan kom tidigt i år och det märks på katterna som vi tar in i föreningen. Det är inte ovanligt med förfrysnings skador, främst nos, tassar och öron drabbas och i flera fall tappar katterna delar av öronen. Tänderna blir förstörda av att katterna tvingas äta fryst mat. De svälter, ofta får vi samtal om katter som vistas omkring fågelborden - oftast misslyckas jaktförsöken och de försöker istället äta sig mätta på fågelfrön vilket resulterar i diarré och näringsbrist.

Alla ni därute som ser en katt som ser ut att vara hemlös, se till att den har en plats skyddad för väder och vind, ställ ut vatten gärna flera gånger under dygnet och ge den mat. Kolla om den har en id tatuering i örat och sök i skks ägarregister, om inte sätt upp lappar i närområdet och kontakta samvetet så att vi kan föra upp katten på vår kölista.

Ingen kan göra allt men alla kan göra något.


Det här är Zippy. Hon bodde på en soptipp där hon blev matad av arbetarna. När arbetarna var tvungna att sluta fanns det ingen som kunde ta hand om Zippy. Hon är en kastrerad honkatt med otydbar tatuering i örat, vi har letat febrilt efter en ägare men ännu har vi inte funnit någon.


Detta är Oprah, hon hittades i centrala Uppsala där hon sprang runt och skrek efter uppmärksamhet. Trots att denna lilla dam är otroligt tillgiven och kärleksfull har vi inte kunnat spåra någon ägare.

Detta är Griselda, hon bor på katthemmet nu och vi jobbar med att göra henne mer van vid människor. Hon är en mycket modig liten katt med skinn på näsan, är man så tuff som hon brukar det inte dröja länge förrän hon slappnar av i vår närvaro.
Detta är Peter och Pan som hittades rädda och frusna utomhus. De är inte äldre än fyra månader och hade haft en väldigt liten chans att överleva om vi inte hade tagit hand om dem.

Här är en bild på Folke och Sylvia som bor på katthemmet, ett tightare par får man leta efter!
En julig bild på Vita där hon samtidigt gör reklam för vår snygga kalender till höger. I kalendern finns riktigt snygga bilder på några av föreningens katter samt berättelser om katterna. Du kan beställa den på vår hemisda www.samvetet.com
Vita är även med i en video längst ned där hon leker i katternas överlägsna favoritleksak- banankartongen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar!